Site icon

Batteridriven gräsklippare eller elgräsklippare med sladd?

robotgräsklippare från husqvarna

I dagens tips av hemsida vill vi tipsa om en guide som hjälper dig inför ditt köp av gräsklippare! Vi har framförallt fastnat för artiklarna om elgräsklippare och batteridrivna gräsklippare.

Vi på Lillalandet är ganska övertygade om att detta är en del av framtidens gräsklippare. Bortser man som konsument från robotgräsklippare som idag kanske är det mest populära valet, så är dessa två utmärkta maskiner som ligger i tiden.

El och batteridrift är verkligen något som trendar i både verktyg och fordonsindustrin. Robotgräsklippare är ju även dessa drivna av el.

Vad ska man då tänka på inför sitt köp av gräsklippare och i synnerhet, köp av elgräsklippare? 

Först och främst bör du som konsument bestämma vilken typ du faktiskt ska köpa. 

En elgräsklippare i det här fallet är en gräsklippare med sladd. De har kortare räckvidd än en sladdfri variant, men alltid redo att plugga in och köra! 

Eldriven gräsklippare

En eldriven gräsklippare (både batteri och sladdriven) lämpar sig för små och mellanstora trädgårdar på runt 600-800 kvm. Det finns alternativt som även klarar större. Då kanske främst i kategorin batteridrivna. Allt beror egentligen på prestanda. Även klippare drivna med sladd kan klara större trädgårdar. Här är egentligen tillgången på el och storleken på sladd det avgörande. 

Batteridriven

En batteridriven gräsklippare är precis så som namnet skvallrar om, en gräsklippare som drivs av ett batteri. Med ett batteri som drivmedel för din klippare kan du i princip klippa gräset vart som helst. Du måste dock ha tillgång till att ladda batteriet eftersom laddningen kan ta slut. En annan nackdel med en batteridriven gräsklippare är också att du kanske inte laddat din klippare tillräckligt inför tiden du tänkt att klippa gräset. Detta kan göra att en trist väntetid uppstår. 

Har du dock tänkt på att ladda ditt batteri kan du däremot tuta och köra. Dagens batterier håller både länge och är snabba att ladda. Tekniken utvecklas hela tiden och dessa batterier blir bara bättre och bättre. 

Det finns en hel uppsjö av tillverkare av dessa maskiner. Både stora och små företag. Det finns även både svenska och utländska tillverkare på den svenska marknaden. Några av de största och mest populära kan anses vara: 

Det finns dock flera olika mindre företag som gör riktigt bra gräsklippare. 

Fördelar jämfört med traditionell gräsklippare

När du tänker på en traditionell gräsklippare kanske du tänker främst på en som är driven av bensin. Upp till för bara några år sen var detta den absolut dominerande typen av gräsklippare på marknaden. 

Fördelarna med att byta till en elektrisk variant är flera. Dels så drar du ner på bränslekostnaderna kolossalt! Det kostar en bråkdel att klippa gräset med en elektriskt klippare jämfört med en som drivs på bensin. 

Du slipper också avgaser vilket gör luften bättre för både dig själv och miljön. 

Värt att tänka på är dock att en bensindriven gräsklippare allt oftast är starkare i drift. Du kan  alltså få lite mer kraft när du klipper med en sådan modell. 

Sidan som heter Klippare.nu startades 2018 och har tillhandahållit tips och råd för dig som konsument sedan dess. Allt inom trädgård i allmänhet och gräsklippning i synnerhet. Det finns en mängd artiklar som i detalj går igenom vad du bör tänka på inför ditt köp. Även tips och råd till dig som redan köpt en gräsklippare eller annan trädgårdsprodukt. 

Med tanke på att våren är i antågande och gräset så sakta börjar växa igen kan det helt klart vara värt en titt på den här hemsidan om du planerar att införskaffa dig en ny gräsklippare eller något annat till trädgården! 

Exit mobile version